Annons

Revyarna i Torsås tävlar i Revy-SM

Revyarna i Torsås tävlar i årets Revy-SM med två nummer från revyn Tuppvärmda.
Torsås • Publicerad 28 april 2019
Revyarna i Torsås i årets revy Tuppvärmda. Två av numren från revyn tävlar i Revy-SM i år.
Revyarna i Torsås i årets revy Tuppvärmda. Två av numren från revyn tävlar i Revy-SM i år.Foto: Johanna Eriksson

Revyn Tuppvärmda av Revyarna i Torsås hade premiär i januari i år. Nu står det klart att Revyarna fått med två nummer i årets Revy-SM som äger rum i Östersund 7-9 augusti.

Numret ”Har han tindrat” med text av Lotta Jansson och Pontus Larsson tävlar i semifinalen i klassen Sång & Musik, och numret ”Hemleverans”, med text av Peter Sjöstrand, Pontus Larsson och Tina Qvist, tävlar i semifinalen i klassen Sketch.

Annons

Barometern-OT:s recensent Gunilla Petri såg premiären av Tuppvärmda och delade ut fyra fjädrar av fem möjliga. Hon skrev bland annat: ”Det är den gemensamma entusiasmen och alla utmärkta sångare, kompletterade med en fantastisk orkester som gör revyn.”

Revy-SM består av fem klasser: Sång & Musik, Sketch, Monolog, Lokalt nummer och Dans & Rytm. Juryn har utsett två eller tre nummer från revyer landet över i varje klass som går direkt till final, och ett antal nummer som tävlar i en semifinal i varje klass.

Revyarna i Torsås har tävlat i Revy-SM flera gånger tidigare. Även Kalmarsundsrevyn brukar ha flera nummer med. Men i år valde Kalmarsundsrevyn, som belönades med fem fjädrar av Barometern-OT:s recensent för årets revy Känn dig som hemma, att inte tävla, berättar producenten och skådespelaren Anna Rydell.

– Vi valde att avstå, bland annat för att våra skådisar hade svårt att komma ifrån annat. Vi jobbar ju med professionella skådespelare och de är upptagna med andra jobb i sommar. Det känns lite trist eftersom vi fick ihop många bra nummer i år. Men vi jobbar för fullt med nästa revy nu.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons