Annons
Olofström

Polisen utreder två fall av mordförsök

I nuläget arbetar polisen med två fall av mordförsök på Ica Maxi i Olofström. Det ena offret, en knivhuggen kvinna i 50-årsåldern, kunde också höras i lördags.
Olofström • Publicerad 17 mars 2019
Polisen förbereder sig för att föra mannen till häktningsdomstol.
Polisen förbereder sig för att föra mannen till häktningsdomstol.

Samtidigt blir det alltmer tydligt att en annan kund som befann sig i affären när det hände hade haft änglavakt. Efter att ha titta igenom övervakningsfilm upptäckte polisen att en äldre man som befunnit sig i butiken vid samma tid också tilldelats ett kraftig hugg i ryggen. Men han bar en ryggsäck med en surfplatta och hugget tog rakt i datorn. Det var så kraftigt att knivbladet gick av och stack ut från ryggsäcken.

När polisen senare hittade mannen på en annan plats uppgav han att han bara uppfattat angreppet som en knuff. Kvinnan som också utsattes för ett knivhugg fördes till sjukhus. Hon och den misstänkta gärningsmannen är helt okända för varandra, liksom det andra offret.

Annons

– Vi har i alla fall kunnat prata med henne, men jag kan inte gå in på vad hon har berättat. Men det har gjorts förberedelser för en häktningsförhandling som ser ut att bli av på måndag , säger polisinspektör Michael Hesselberg.

Den anhållne mannen, som nu misstänks för två mordförsök, är i 50-årsåldern och har tidigare varit föremål för kontakter med psykiatrin.

Till följd av det som inträffat har Ica Maxi valt att tillfälligt ta bort knivarna.

– Man har tagit ett lokalt beslut i butiken med hänsyn till händelsen och berörda personer. Det är inte för att det är farligt, men med hänsyn till den tragiska händelsen och eventuella associationer det kan väcka lokalt, säger Tony Holmberg, vd för Ica Non Food till TT.

Mats BlennowSkicka e-post
Tim JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons