Annons

Mångkulturellt musikaliskt möte på Kalmar slott

Onsdag den 7 november blir det ett mångkulturellt, musikaliskt möte på Kalmar slott med musiker och sångare från när och fjärran. Då möts Songlines Orkestra och Världens kör.
Kalmar • Publicerad 6 november 2018
Songlines Orkestra
Songlines OrkestraFoto: Pressbild

Under rubriken Folk och en flygel har Högalids folkhögskola gjort ett antal konserter i Gröna salen på Kalmar slott, bland annat med Syster Sol och Sanna Hogman.

Onsdag den 7 november, blir Folk och en flygel ett mångkulturellt musikaliskt möte mellan musiker och sångare från när och fjärran. Då möts Songlines Orkestra, som består av ungdomar från många håll i världen och leds av Saga Björling och Geza Polonyi, och Världens kör.

Annons

Världens kör är ett årligt körprojekt med musikkurserna ”Musik på scen” och ”Sång och komp” på Högalids folkhögskola där de sjunger sånger från olika delar av världen. Kören leds av Thomas Hertzman.

Under konserten blir det bland annat romsk, ungersk, svensk, afrikansk, amerikansk musik.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons