Annons

Kungliga Operan startar konstnärligt labb

Dans • Publicerad 4 juni 2020
Koreografen Alexander Ekman skapar nytt tillsammans med Kungliga Baletten. Pressbild.
Koreografen Alexander Ekman skapar nytt tillsammans med Kungliga Baletten. Pressbild.Foto: Kungliga Operan/Frida Nilson

Dansarna vid Kungliga Baletten dansar tillsammans för första gången på 13 veckor. Koreografen Alexander Ekman har startat ett experimentellt labb som kommer att arbeta skift i olika lokaler i och utanför Kungliga Operan i Stockholm. Kompositören Mikael Karlsson medverkar på länk från sitt hem i New York.

Det verk som blir resultatet av danslabbet presenteras på Operans scen för första gången den 4 september.

Annons

"Vi måste hela tiden tänka i nya lägen, och skifta från ett tillstånd till ett annat. Teatrar tvingas nu skapa nya corona-anpassade verk. Jag är nyfiken på hur rummet känns med publik i en utspridd salong", säger Alexander Ekman i ett pressmeddelande.

Han har tidigare skapat verk som "Tyll", "Midsommarnattsdröm" och "Eskapist" för Kungliga Baletten. Planen är att även strömma delar av det nya, ännu namnlösa, verket via tjänsten Operan Play.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons