Annons

Kulturhuset Stadsteatern får kulturchef

Kultur • Publicerad 11 juni 2020
Linda Beijer blir kulturchef på Kulturhuset Stadsteatern.
Linda Beijer blir kulturchef på Kulturhuset Stadsteatern.Foto: Matilda Rahm/Kulturhuset Stadsteatern

Linda Beijer blir kulturchef på Kulturhuset Stadsteatern. Hon tillträder posten den 17 augusti, och säger i ett pressmeddelande att hon ser fram emot arbetet.

– Jag ser fram emot att lyssna och lära, och sedan tillsammans med alla Kulturhuset Stadsteaterns kompetenta medarbetare och ledning arbeta för att Kulturhuset Stadsteatern ska vara en angelägenhet för alla i Stockholm och en lockande mötesplats också för tillfälliga besökare, säger Linda Beijer.

Annons

Linda Beijer har sedan 2010 frilansat inom en rad olika kulturinstitutioner. Hon har bland annat haft ett interrimsuppdrag som orkesterchef för Norrköpings Symfoniorkester, arbetat som utvecklingsproducent på Folkoperan och satt fram till hösten 2019 i Stockholms stads referensgrupp för bedömning av stöd till konstnärlig produktion och kulturarrangemang.

Kulturchefen är en ny funktion på Kulturhuset Stadsteatern inrättad på initiativ av Jesper Larsson, som tillträdde som vd i november 2019.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons