Annons

Konstnären Lotte Laserstein uppmärksammas

Per Ekström-sällskapet uppmärksammar konstnären Lotte Laserstein, som bodde i Kalmar i över 40 år och som nu är föremål för en stor utställning i Tyskland.
Borgholm • Publicerad 8 november 2018
Rysk kvinna med puderdosa av Lotte Laserstein.
Rysk kvinna med puderdosa av Lotte Laserstein.

Just nu pågår en stor Lotte Laserstein-utställning på Städel Museum i Frankfurt. Den tysk-svenska, judiska konstnären, född 1898, bodde i Kalmar i mer än 40 år och hade sommarhus i Räpplinge på Öland. Hon avled 1993 och ligger begravd på Räpplinge kyrkogård.

På lördag, den 10 november, uppmärksammar Per Ekström-sällskapet Lotte Laserstein med en föreläsning på Borgholms bibliotek. Det blir bildvisning och samtal, även om personliga minnen.

Föreläsningen görs av Fred Johanson och Sara Hemmingsson från Kalmar konstmuseum, Ulf Abel, tidigare intendent vid Nationalmuseum och Katarina Sandström, journalist och vän till Lotte Laserstein.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons