Annons

Kompetent blues med ”skittexter”

Bluesbandet Cirkus Prütz, med The Quill-gitarristen Christian Carlsson har släppt skivan White Jazz - Black Magic. Gitarrspelet är på topp men ”skittexter” och för lite originalitet drar ner betyget.
Publicerad 19 september 2019
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Cirkus Prütz med Franco Santiuone, Christian Carlsson, Jerry Prütz och Per Kohlus.
Cirkus Prütz med Franco Santiuone, Christian Carlsson, Jerry Prütz och Per Kohlus.Foto: Pressbild

Cirkus Prütz: White Jazz - Black Magic

Skiva

Genre: Bluesrock

Bästa låten: Blues for fallen brothers

Övrigt: Cirkus Prütz spelar på Palatset i Linköping lördag den 21 september.

Cirkus Prütz är ett mycket kompetent gäng, där gitarristen Christian Carlsson från briljanta Mönsteråsbandet The Quill även är sångare. Han delar gitarrspelet med Franco Santunione från Electric Boys.

Det här är som jag har förstått det ett hobbyband för de flesta av medlemmarna och det handlar främst om att hålla partyt och tolvtakterna på högvarv. Det är tung bluesrock utan krusiduller, med låtar som känns som om man hört dem i andra versioner förut.

Annons

Några spår bryter dock av en del, som lite mer Louisianasvängiga Aim to please och den instrumentala Blues for fallen brothers. Den sistnämnda är en mäktig hyllning till två avlidna bandmedlemmar, Robert ”Strängen” Dahlquist och Mikael Fässberg.

Foto: Thomas

Originalitet i låtmaterialet är det alltså inte så mycket med, men gitarrspelet är på topp med rader av feta riff och kompet bestående av basisten Jerry Prütz och trummisen Per Kohlus lägger en stabil grund.

Men så är det det där med texterna... Jerry Prütz har själv i en intervju beskrivit dem som "riktiga skittexter", och det kryper i mig av alla machosvettiga gamla bluesklychor som obekymrat langas fram.

Fast sådant funkar bättre live, när den brusiga publiken hör nyckelorden, reptilhjärnan kickar in och de kan hojta med i refrängerna.

Jag har en känsla av att det blir ett riktigt gott röj när Cirkus Prütz står på scenen.

<iframe src="https://open.spotify.com/embed/album/1bhWHKBbrp46EhGJFfkx7h" width="300" height="380" frameborder="0" allowtransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Peter Diedrichs
Annons
Annons
Annons
Annons