Annons

Kalmar får fint besök från Schönbrunns slott

Den 5 januari kommer Schönbrunns slottsfilharmoniker från Wien till Kalmarsalen med sin repertoar från den världsberömda tv-konserten från Wien.
Kalmar • Publicerad 2 januari 2019
Schönbrunns Festival Orchester Vienna.
Schönbrunns Festival Orchester Vienna.Foto: Pressbild

Schönbrunn slottsfilharmoniker bytte 2015 namn till Schönbrunn Festival Orchester Vienna. Slottet Schönbrunn var Habsburgarnas sommarresidens och är idag med sina cirka 1,5 miljoner gäster per år den mest välbesökta sevärdheten i Österrike.

Wiens skickligaste musiker och sångsolister spelar i orkestern, som nu turnerar med en repertoar hämtad från den världsberömda tv-konserten som sedan 60 år sänds på nyårsdagen.

Annons

Orkestern ger årligen flera konserter på slottet och turnerar i Japan, Australien, USA, Sydamerika och Ryssland. Den nuvarande turnén innefattar även Skandinavien.

Repertoaren är inriktad på bland annat Mozart och Straussdynastin. Orkestern uppträder sedan många år tillsammans med operettsångare. I Kalmarsalen sjunger Jennifer Lary, sopran, och Michael Havlicek, baryton. Dirigent är Mika Eichenholtz.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons