Kultur

Högaktuellt ämne av rutinerad författare

Kultur Artikeln publicerades

Ett mordfall som kretsar kring cybersäkerhet och cyberkrigsföring.

polisroman

Trojanen

Författare: Mats Ahlstedt

Förlag: Bokfabriken

Visa mer...

Med en utgivningstakt de senaste åren på två böcker årligen är Ahlstedt en av de mest produktiva svenska deckarförfattarna. ”Trojanen”, fjärde boken i serien om profileraren Ella Werner och hennes poliskollegor i Göteborg, kretsar kring ett mordfall som snart visar sig handla om cybersäkerhet och cyberkrigsföring med internationella kopplingar.

Ämnet är högaktuellt och Ahlstedt är en rutinerad och flyhänt författare, men trots detta är språket lite styltigt och handlingen denna gång onödigt tillkrånglad med brister i logiken. Det som framförallt hade behövts är en psykologisk fördjupning av gestalterna som gjort att deras val och handlingar känts mer rimliga och logiskt motiverade. Nu blir de aldrig riktigt engagerande, trots allt hemskt de råkar ut för, och detta blir nog tyvärr ingen bok som stannar i minnet särskilt länge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.