GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Högaktuellt ämne av rutinerad författare

Ett mordfall som kretsar kring cybersäkerhet och cyberkrigsföring.
Publicerad 12 april 2019

Med en utgivningstakt de senaste åren på två böcker årligen är Ahlstedt en av de mest produktiva svenska deckarförfattarna. ”Trojanen”, fjärde boken i serien om profileraren Ella Werner och hennes poliskollegor i Göteborg, kretsar kring ett mordfall som snart visar sig handla om cybersäkerhet och cyberkrigsföring med internationella kopplingar.

Ämnet är högaktuellt och Ahlstedt är en rutinerad och flyhänt författare, men trots detta är språket lite styltigt och handlingen denna gång onödigt tillkrånglad med brister i logiken. Det som framförallt hade behövts är en psykologisk fördjupning av gestalterna som gjort att deras val och handlingar känts mer rimliga och logiskt motiverade. Nu blir de aldrig riktigt engagerande, trots allt hemskt de råkar ut för, och detta blir nog tyvärr ingen bok som stannar i minnet särskilt länge.

Kerstin BergmanSkicka e-post
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.