Fröberg Idling skriver skräckinspirerad bok

Litteratur • Publicerad 5 maj 2020
Författaren Peter Fröberg Idling kommer med en ny roman i höst. Arkivbild.
Författaren Peter Fröberg Idling kommer med en ny roman i höst. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani / TT

Simon bygger ett hus på en tomt "där eldar brann" och avrättningar ägde rum. I sin senaste roman "Nidamörkur" skriver Peter Fröberg Idling en skräckdoftande berättelse om en andra generationens storstadsbo som vill återknyta banden med sin egentliga hembygd – vilket inte går som han tänkt sig.

Fröberg Idling blev nominerad till Augustpriset för sin "Sång om den storm som ska komma" och gav senast ut "Julia och Paul". Hans nya bok kommer på Natur och Kultur i höst. Bland deras höstnyheter syns också bland andra Frida Nilsson, med "Lindormars land", en bok om att längta efter kärlek.

Frida Nilsson, som har skrivit "Ishavspirater" och "Det tunna svärdet", låter fosterpojkarna Sem och Immer stå i centrum. De tvingas att slita hårt medan andra barn leker på gården. Men en råtta dyker upp med ett erbjudande: de kan få bli drottning Indras barn. Tillvaron i borgen blir dock inte lika problemfri som de hoppats, när djuren där börjar bete sig märkligt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.