Flera sjuka efter Sundancefestivalen

Film • Publicerad 7 maj 2020
Flera personer som besökte Sundancefestivalen blev sjuka. Arkivbild.
Flera personer som besökte Sundancefestivalen blev sjuka. Arkivbild.Foto: Arthur Mola/AP/TT

Flera personer som besökte filmfestivalen Sundance i januari i år insjuknade med covid-19-liknande symtom, rapporterar The Hollywood Reporter. Tidningen skriver bland annat att en välkänd skådespelare, vars namn den inte anger, blev väldigt sjuk, liksom många i hans team.

The Hollywood Reporter uppger att den har pratat med ett dussin personer som har liknande berättelser, bland andra skådespelarna Ashley Jackson och Paige McGarvin, som båda fick feber, hosta och andningssvårigheter efter att ha besökt festivalen.

Tidningen skriver att det inte är ovanligt att sjukdomar uppstår i samband med filmfestivalen "på grund av kalla temperaturer, sena partykvällar och många handskakningar", men att någonting var annorlunda den här gången. Flera deltagare, inklusive Sundanceveteraner, vittnar om att de blev sjukare än någonsin tidigare, och att de därför misstänker att de drabbades av covid-19.

USA fick sitt första bekräftade fall av coronaviruset den 21 januari i Washington, två dagar senare drog Sundance-festivalen i gång.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.