Annons

Dramaten släpper biljetter – men bara 50

Kultur • Publicerad 17 juni 2020
Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten. Arkivbild.
Mattias Andersson är teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Under onsdagen släpper Dramaten biljetter till höstens program – men bara 50 per föreställning, enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Några föreställningar är redan slutsålda, eftersom publiken som hade biljetter till våren har getts tillfälle till förköp. Det gäller bland annat "Kvinnostaden", "Maj", "Röde Orm" och "Tröstrapporter".

"Vi hoppas kunna framföra attraktiv och angelägen scenkonst oavsett om det sitter 50, 100 eller 700 i publiken. Det finns redan ett mycket stort intresse och i nuläget kommer biljetterna tyvärr inte räcka till alla som vill komma. Vi hoppas på förståelse för detta och om läget ändras kommer vi omedelbart öppna upp för fler att ta del av våra föreställningar”, säger Mattias Andersson, teaterchef och konstnärlig ledare för Dramaten, i ett pressmeddelande.

Annons

Om begränsningen på max 50 personer ändras kommer Dramaten släppa fler biljetter, men tidigast i mitten på augusti.

Bland höstens produktioner finns "Liv Strömquist tänker på sig själv", "Den sårade divan", "Måsen", "I väntan på att gå" och "Elektra".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons