Atomic Swing spelar på Kalmar stadsfest

Det uppväckta bandet Atomic Swing med Niclas Frisk i spetsen gör ett fåtal spelningar i Norden i sommar, en av dem är på stadsfesten i Kalmar.
Kalmar • Publicerad 1 mars 2019 • Uppdaterad 2 mars 2019
Atomic Swing på Kackelstugan på Öland 2014.
Atomic Swing på Kackelstugan på Öland 2014.Foto: Fredrik Jalhed

Atomic Swing slog igenom stort under 1990-talet med låtar som Stone Me Into The Groove och Smile. Bandet bildades 1992, splittrades 1997 men gjorde comeback 2006 och har sedan dess varit mestadels vilande, men då och då har Niclas Frisk spelat på bland annat Kackelstugan på Öland, antingen solo eller med bandet.

I sommar gör bandet flera spelningar och sättningen består av originalmedlemmarna Niclas Frisk, Michael Lohse, Henrik Berglund samt Helen Prim och Daniel Bengtson.

Torsdagen den 8 augusti spelar Atomic Swing på Larmtorget i Kalmar. Stadsfesten äger rum 8-10 augusti och sedan tidigare är det klart att Molly Sandén och Wilmer X ska uppträda.

Kim Ustamujic JohansenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.