unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Anders Enström: Tack alla prenumeranter för att ni ger oss möjligheten

Ingen tidning i Sverige satsar mer på lokaljournalistik än Barometern-OT. Det finns 36 338 skäl till att det är så. Ni prenumeranter. Därför inleder jag det nya året med att säga tack.
Detta är en personligt skriven text i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Tack för att ni gjort det möjligt att ha 55 journalister anställda på tidningen. Därmed kan vi fortsätta ha bemannade redaktioner i Torsås, Emmaboda, Nybro, Mörbylånga, Borgholm, Kalmar, Mönsterås, Oskarshamn, Högsby och Hultsfred. Vilket är fler lokalredaktioner än någon annan tidning i Sverige har. Resurserna gör också att vi kan ha bemanning dygnet runt, sju dagar i veckan. Så att ni kan lita på att vi håller koll åt er. Alltid.

Tack för att ni är mer lojala än andra. Statistik visar att Barometern-OT under de senaste tio åren hållit sin upplaga bättre än alla andra större landsortstidningar i Sverige. Vid utgången av 2018 hade vi nästan exakt lika många prenumeranter som vid ingången av året. Ovanliga siffror i ett medielandskap som genomgått dramatiska förändringar.

Tack för att ni ger oss förutsättningar att leva upp till vår publicistiska värdegrund, som formulerats av våra ägare, ytterst Stiftelsen Barometern. Där står att vårt övergripande mål är att göra samhällsnytta. Att vi ska spela en roll i den lokala demokratin, vara en mötesplats för debatt och idéer och agera som en oberoende granskare av makten. Den rollen skulle vi inte kunna ta om det inte vore för er prenumeranter.

Tack för att ni bidrar till att Barometern-OT kan fortsätta avsätta resurser för granskande journalistik. Det är era månadsinbetalningar som gör att vi till exempel kan kartlägga kriminella mc-gäng, granska hur äldreomsorgen fungerar i verkligheten och avslöja felaktigheter vid kommunala upphandlingar. Bara genom att ha tillgängliga journalister som rör sig i kommunens korridorer bidrar vi till att förebygga mygel och korruption i tidningens spridningsområde. Granskande journalistik har aldrig varit viktigare än nu och Barometern-OT har under det senaste året lagt mycket resurser på att utveckla metodik och kompetens. I april är vi med och arrangerar Gräv19 i Kalmar, Sveriges största årliga seminarium för grävande journalistik. För Barometern-OT är det viktigt att bidra också till att branschen i sin helhet utvecklas. Det skulle vi inte kunna göra utan ert stöd.

quote
Det är era månadsinbetalningar som gör att vi till exempel kan kartlägga kriminella mc-gäng, granska hur äldreomsorgen fungerar i verkligheten och avslöja felaktigheter vid kommunala upphandlingar.

Tack för att ni gör det möjligt för oss att fortsätta ta politik och demokratiska val på största allvar. Under 2018 skrev vi tusentals artiklar om lokal politik, om vad politikerna uträttat under de fyra år som föregick valet och vad de ville åstadkomma efter valet. Vi tog er läsare till hjälp för att välja ut ett antal frågor som vi belyste extra noga. 2019 blir även det ett spännande politiskt år. Vi vet inte hur regeringsbildningen slutar, kanske landar det i extraval. I maj väntar val till Europaparlamentet, och samtidigt blir det omröstning om en eventuell kommunsammanslagning på Öland. Vi fortsätter vårt arbete med att rapportera och granska. Tack vare er.

Tack för att vi genom ert bidrag kan ta oss tid att lyssna på människor som förtjänar att bli lyssnade på. Som ibland berättar om svåra och jobbiga erfarenheter som ger oss alla nya perspektiv på livet. Den sortens journalistik bygger på förtroende, och måste få ta tid att göra. Ni ger oss den tiden.

Tack för att ni ger oss möjlighet att satsa på kvalificerad sportjournalistik. En journalistik som inte bara rapporterar om mål och händelser från tävlingar och matcher, utan som också fördjupar, analyserar och kommenterar.

Tack för att ni ger oss möjlighet att ha regionens mest omfattande och mest kvalificerade bevakning av kultur- och nöjessfären.

Tack för att era prenumerationer gör att vi kan fortsätta följa vår strategi att göra en bra papperstidning samtidigt som vi satsar hårt på den digitala utvecklingen. Vi kallar den ”både och-strategin”. Vi har sett många tidningskoncerner tappa läsare när de övergett papperstidningen för snabbt, och vi har sett andra gå under för att de inte hängt med i den digitala utvecklingen. Med er hjälp kan vi göra omställningen i rätt takt, den takt som passar er läsare.

Tack för att ert bidrag gör det möjligt för oss att satsa på utveckling och framtid. Inom Gota Media – den koncern vi tillhör – jobbar i dag cirka 20 utvecklare med att vässa våra digitala kanaler. Under 2019 kommer vi att lansera helt nya sajter som kommer att ta den digitala läsupplevelsen till en ny nivå.

Inget av detta hade varit möjligt utan er prenumeranter. Så igen: Tack!