unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Anders Enström: Nu byter vi serier – och makten är din

Oops! Boom! Crash?
Barometern-OT ska byta serier. Men det är ni läsare som har makten.
Nu kan du rösta om vilka serier du vill läsa i Barometern-OT.
Nu kan du rösta om vilka serier du vill läsa i Barometern-OT.
Detta är en personligt skriven text i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag måste medge att jag tog ett extra andetag innan jag inledde den här texten. Efter dryga 30 år i tidningsbranschen vet jag mycket väl vad en utbytt seriestripp kan leda till.

Jag har sett åtskilliga chefredaktörer som med bestämdhet deklarerat att tidningen från och med nu ska byta till roligare och modernare serier. Men som efter några dagar i läsarstormens öga fått byta tillbaka de ursprungliga.

Nu står jag där själv. Redo att ta ett Bang! eller ett Smock! Som det kan låta när Fantomen knockar en skurk på Morristowns bakgator. För att nämna en av serierna i Barometern-OT som nu ska upp till bevis.

Men förhoppningsvis går det mer smärtfritt till den här gången, eftersom det är ni läsare som bestämmer vilka serier som gäller framöver.

quote
Om ni vill så kommer ingenting alls att hända. Barometern-OT:s befintliga serier finns nämligen alla med i omröstningen.

Vår serieleverantör Bulls har tagit fram nio förslag som ni kan rösta på fram till den 26 april. Ni kan rösta på vår sajt, eller genom att klippa ur och skicka in talongen som ni hittar på sidorna med tävlingsbidragen. De fyra serier som vinner blir permanenta inslag från och med maj månad.

Om ni vill så kommer ingenting alls att hända. Barometern-OT:s befintliga serier finns nämligen alla med i omröstningen.

Men varför gör vi det här? Jo, skälet är att vi inom Gota Media bestämt oss för att ta fram en gemensam seriesida för koncernens större tidningar. På det sättet förenklar vi produktionen och kan använda pengarna till lokal journalistik istället. Så just nu röstas det för fullt också bland läsarna av Borås Tidning, Smålandsposten, BLT och Kristianstadsbladet.

Med andra ord, det är dags att slå på djungeltrumman: Den som bryr sig om serierna i Barometern-OT måste agera snabbt. Senast den 26 april.