Kjell Svensson om skadeläget

Nyheter • Publicerad 1 april 2010
Foto: 

Kalmar FF:s sjukgymnast Kjell Svensson informerar om skadeläget i A-truppen.

Robin Östlind

- Robin har problem med en höft. Har varit borta en längre tid och har inte tränat fotboll sedan i höstas. Kör rehab och det är för närvarande svårt att säga när han är tillbaka fullt i träning.

Daniel Ahonen

- För Daniels del handlar det om en magmuskelskada och kommer att köra rehab minst en vecka till. Sedan är det tänkt att han ska kunna återgå i träning igen.

Jael Ferreira

- Drabbades av en fotledsstukning på träning förra veckan och efter det har vi kört intensiv rehab med Jael. Han var ute en kort stund på träningen i dag och vår förhoppning är att han ska kunna köra fotboll fullt ut igen på fredag.

Stefan Ålander

- Har haft ryggbeskymmer och varit borta från fotbollsträning sedan några dagar innan Trelleborgsmatchen. Men det ser betydligt ljusare ut nu och kommer att återgå i fotbollsträning dom närmaste dagarna.

Under gårdagen gjorde även målvakten Zlatan Azinovic comeback efter sin lårskada i U21-matchen mot Landskrona BoIS. Efter drygt en timmes spel klev han av planen, men enligt sjukgymnast Svensson handlade det om en ren försiktighetsåtgärd.

Så här skriver Zlatan själv på sin blogg: "Jag spelade ca en timme, inte mer pga säkerhetsskäl. Kändes väldigt bra, höll nollan så länge jag spelade men det viktigaste var att låret höll. Underbar känsla att vara tillbaka!!"

A-truppen kommer att träna fredag (11:00), lördag (11:00) och måndag (13:00) under påskhelgen. På tisdag rullar allsvenskan vidare med Åtvidabergs FF på Kopparvallen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.