Jens Nilsson om assistentrollen i P17/93-landslaget: "Ett hedersuppdrag"

Nyheter • Publicerad 18 juni 2010
Foto: 

6 frågor till...

Jens Nilsson , tipselittränare i Kalmar FF som ska assistera förbundskaptenen Tomas Turesson i P17/93-landslaget.

1. När blev du tillfrågad och när bestämde du dig?

- Tomas Turessom ringde mig för två-tre månader sedan och frågade om jag var intresset av uppdraget. Att bestämma sig var inget svårt beslut eftersom jag ser det här som ett hedersuppdrag. Men det är klart att det kolliderar med mycket annat här i livet. Men det får man fixa till.

2. Överraskad, eller?

- Ja, det är klart att man blir överraskad när man blir tillfrågad. Men samtidigt är det ett kvitto på att man gör något rätt i alla fall.

3. Ska vi beteckna det här som det största i din tränarkarriär?

- Det vet jag inte. Jag har inte rankat det på de sättet. Jag ser det här som väldigt intressant och framförallt roligt. Förutom att jag ska vara med under Halmstadslägret i juli ska jag även åka med till Slovakien för dubbellandskamp i mitten på september. Sedan blir det väl inget förrän Bosön i vinter. Vi får väl göra en utvärdering först och se hur det fungerade.

4. Du ska inte vara med och assistera under fyrnationsturneringen i Halland som spelas några dagar senare?

- Blev även tillfrågad om den turneringen. Men jag hade lite andra saker redan inbokade då. Samtidigt hade man då varit iväg i tre veckor och det hade inte fungerat. Jag tog Slovakien istället.

5. Fyra spelare från Kalmar FF, Mattias Jung, Måns Söderqvist, Mattias Pavic och Erik Hoang ingår i en grupp av 60 spelare som är uttagna till veckan i Halmstad. Vem har störst chans att komma med i 18-mannatruppen till fyrnationsturneringen och möterna med Norge, Island och Wales?

- Måns Söderqvist och Mattias Pavic har varit med hela vägen och de bör sitta ganska säkert. Mattias Jung har kommit smygande efterhand. Vi har fått en bättre träningsgrupp i Kalmar FF:s tipselitlag och det har sporrat honom. Han tog klivit in i landslaget för ett halvår sedan och gjort det bra. Erik har varit på tapeten några gånger inför sådana här samlingar och nu tyckte dom det var det dags. Han har gjort bra ifrån sig sista två månaderna och då är han intressant. Han har egenskaper som de andra saknar och vise versa. Men på din fråga får jag säga Måns Söderqvist och Mattias Pavic. De känns gjutna och sedan får vi se vad som händer med de andra.

6. Till sist, vad önskar du dig mest just nu?

- Tre poäng mot IFK Göteborg på lördag. Det skulle jag vilja ha just nu.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.