Grönt ljus för fotbollsakademin

Nyheter • Publicerad 4 november 2010
Foto: 

Skolverket har gett grönt ljus för ny fotbollsakademi (400 poäng) i Kalmar. Verksamheten flyttas också från Fredriksskans till Guldfågeln Arena. Totalt blir det 19 platser på akademin (10 killar och 9 tjejer) till nästa höst, där Kalmarsunds gymnasieförbund samarbetar med Svenska fotbollförbundet samt Kalmar FF och IFK Kalmar.

- Malmö och Göteborg låg lite före sin tid, det gäller för oss att hänga med. Nu tränar vi två gånger i veckan, från åtta till kvart över nio på morgonen. På akademin kommer vi träna fyra dagliga pass i veckan på en bättre träningstid. Det blir en mycket mer professionell utbildning, säger Jens Nilsson , instruktör för killarna på fotbollsgymnasiet och tipselittränare i Kalmar FF.

Ola Pettersson blir instruktör för tjejerna. Jan Fredriksson blir programrektor och huvudansvarig för fotbollsgymnasiet.

*****

Kalmar FF kommer till nästa säsong att producera en matchbilgaga/matchprogram som kommer att distruberas med Barometerns prenumererande upplaga. Ett avtal som gäller 2011-2012.

Barometern har också tecknat avtal med Kalmar FF för den så kallade familjeläktaren på Guldfågelen Arena. Läktaren är placerad på den södra kortsidan och kommer således också att namnges. KFF har för avsikt att även sälja ut den norra läktarsektionen.

*****

Även om avtalet fortfarande inte är underskrivit så pekar allt på att det blir Rastagruppen som tar hand om konferens-, restaurang- och kioskverksamheten på den nya arenan. Idag driver de likande verksamhet på Ullevi, Åbytravet och Grand Hotell Opera i Göteborg. Rastas ägare Dan Tervaniemi har tidigare spelat fotboll både i Kalmar FF och Kalmar AIK.

*****

På måndag (8/11) har Kalmar FF möjlighet att ta säsongens enda titel när man på Fredriksskans A-plan ställs mot BK Häcken i finalen av U21-mästerskapet. Svensk Elitfotboll (SEF) har sedan två år tillbaka även satsat på prispengar i turneringen och segrande lag erhåller 200 000 kronor. Förlorande finallag erhåller 75 000 kronor. Mjällby AIF och Helsingborgs IF fick vardera 25 000 kronor som tröst för förlorad semifinal.

*****

Helsingborgs IF har som bekant chansen att bli svenska mästare på söndag när man tar emot Kalmar FF på Olympia. Det väntas mycket folk och i dagsläget är 13 500 biljetter är sålda till matchen. Kalmar FF har fått en supportersektion (norra läktaren) på 300 platser för sina supportrar och biljetter kan inhandlas via ticnet HÄR.

*****

Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson har tackat ja till eventuell omval i styrelsen för Smålands Fotbollförbund. Smålands FF, som nästa år fyller 100 år, har sitt årsmöte 4 mars i Jönköping.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.