Genomgång av tipselittruppen (del.3)

Nyheter • Publicerad 26 mars 2010

Den tredje och avslutande delen i vår genomgång av spelarna i tipselittruppen. Sist ut är de fyra anfallarna och precis som tidigare har vi tagit hjälp av tränaren Jens Nilsson . Läs även våra tidigare delar om målvakterna, försvarsspelarna samt mittfältarna på länkarna nedan.

Målvakter och försvarsspelare

Mittfältare

Anfallare

Oskar Cardmo Drott

- Född 1992. Kom till KFF samtidigt som Oskar Borgh. Har gjort en del hel del mål både i U21-laget och tipselitlaget. En snabb och uthållig spelare. Hans svagheter är huvudspelet och att sticka i rätt lägen genom att utnyttja sin snabbhet.

Erik Hoang

- Född 1993. En snabb ytterforward som behöver bli jämnare i sitt spel. Visar upp både höga toppar och djupa dalar och det vet han också om.

Fredrick Rosqvist

- Född 1993. Kom under hösten 2009 från Rödeby AIK. En spelare med en väldig näsa för målet. Det vi jobbar med nu är hur han ska ta sig till bättre anfallslägen mot bra motstånd.

Alexander Hellborg

- Född 1993. Senaste tillskottet i truppen från Emmaboda IS. Blev klar för oss för några dagar sedan. En stor och stark spelare med bra fysik som dessutom har bra psykisk närvaro på träningarna. Vi har inte jobbat så mycket med Alexander ännu men han ser intressant ut. Ibland lite slarvig med fötterna och behöver förbättra sitt passningsspel och tekniken.

*****

Tipselitlaget inleder seriespelet om två veckor då smålandskollegan Östers IF gästar Kalmar och Fredriksskans. Inga fler träningsmatcher är inplanerade innan premiären och hela spelschemat samt lite förutsättningar inför säsongen hittar du HÄR

Serieindelning - Juniorallsvenskan Elit Södra

BK Häcken, GAIS, Halmstads BK, Helsingborgs IF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, Kalmar FF, Landskrona BoIS, Malmö FF, Åtvidabergs FF, Örgryte IS, Östers IF

Resultat träningsmatcher 2010

Kalmar FF - Östers IF 3-1 (Mattias Jung, Daniel Ahonen, Oskar Cardmo Drott)

IFK Norrköping - Kalmar FF 4-0

Kalmar FF - Mjällby AIF 3-2 (Oskar Cardmo Drott, Max Axelsson, Fredrick Rosqvist)

Malmö FF - Kalmar FF 2-4 (Daniel Ahonen 2, Hampus Bohman, Måns Söderqvist)

Kalmar FF - Färjestadens GoIF 3-0 (Mattias Jung, Anton Agebjörn, Fredrick Rosqvist)

*****

Huvudtränare för tipselitlaget är Jens Nilsson. Inför årets säsong blir Fredrik Carlén ny assisterande tränare. Jonas Karlsson , lagledare och Donald Arvidsson , målvaktstränare, ingår också i ledarstaben. Kalmar FF kommer att spela sina hemmamatcher på Fredriksskans b-plan. Som tidigare år är det fri entré på samtliga matcher under säsongen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.