Genomgång av tipselittruppen (del.1)

Nyheter • Publicerad 24 mars 2010
Foto: 

90 röda minuter går igenom samtliga spelare i KFF:s tipselittrupp inför starten av Juniorallsvenskan Elit Södra om drygt två veckor. Till vår hjälp tog vi tränaren Jens Nilsson och truppen kommer att delas upp i tre avsnitt med start i dag av målvakterna och försvarsspelarna. Mittfältarna presenteras under morgondagen och anfallarna på fredag.

Spelare som inte ingår i truppen men som kan användas av Jens under säsongen är A-lagets Mattias Johansson samt spetsgruppsspelarna Ludvig Öhman , Hampus Bohman , Daniel Ahonen , Måns Söderqvist , Mattias Pavic samt målvakten Sebastian Feddersen .

Målvakter

Oskar Söderberg

- Född 1994. Ny från IFK Påryd som först placerades i PA-truppen men har sedan några månader tillbaka flyttats upp i tipselittruppen. En talangfull målvakt som är ganska reaktionssnabb men behöver vänja sig mer vid tempot. Behöver utveckla ocn bli bättre på sitt agerande vid inlägg. Dessutom vid utkast och utsparkar.

Oliver Bergman

- Född 1993. Ny från Blekinge och Rödeby AIF. En bra och lång målvakt som också jobbar med att få upp tempot och bli mer uthållig på träning. Behöver precis som Oskar utveckla ocn bli bättre på sitt agerande vid inlägg, utkast och utsparkar. Båda våra målvakter är nya och unga och det kommer att ta sin tid men kommer att bli bra på sikt.

Försvarsspelare

Ludvig Axelsson

- Född 1992. Är inne på sin andra säsong i Kalmar FF. Snodde åt sig en starttröja ifjol som högerback men är egentligen mittfältare från början. En noggrann och energisk spelare som behöver förbättra sitt närkampsspel och det vet han om.

Rasmus Sjöstedt

- Född 1992. Har nog varit längst tid i truppen. Kommer gå ett mycket intressant år till mötes som mittback. Kommer dubblera mycket spel under året, både i Juniorallsvenskan och U21. En oerhört snabb spelare som är mycket följsam med noggranna passningar. Behöver förbättra sin finteknik och kordination.

Andreas Thuresson

- Född 1992. Mittbackskollega med Rasmus Sjöstedt. En stor och stark spelare med bra psykisk närvaro på träning. Behöver jobba med mer tekniken och positionsspelet.

Johannes Lagesson

- Född 1991. En av få 91:or i truppen. En spelare med en fantastisk vänsterfot, duktig på huvudet och har bra fysik. Behöver dock bli jämnare i sitt defensiva arbete ute på planen.

Philip Conradsson

- Född 1993. Hämtades från Kalmar Södra IF hösten 2009. Är ursprungligen mittfältare men vi jobbar med honom i backlinjen då vi tror att det passar honom bättre. En snabb och teknisk spelare som också besitter bra fysik. Lite brister i koncentrationen och behöver lägga ned mer tid och arbete som krävs på denna nivå.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.