Agebjörn om debuten: "En trea av fem"

Nyheter • Publicerad 9 juni 2010
Foto: 

P16/94-landslaget med debutanten Anton Agebjörn i startelvan spelade under tisdagskvällen oavgjort mot Slovakien på Kungshall i Rydaholm. Träningslandskampen slutade 2-2 efter att Sverige hämtat upp ett 2-0-underläge i andra halvlek trots spel med tio man.

Årets första landskamp för P16/94-landslaget och förbundskapten Roland Larsson slutade oavgjort 2-2 mot Slovakien. Kvällens möte var den första av två träningslandskamper mot Slovakien och redan på torsdag väntar returmöte i Älmhult, där de båda landslagen också har sin bas.

Sverige hamnade i underläge i den 33:e matchminuten efter mål av Denis Cery . Två minuter tidigare hade Sverige också reducerats till 10 man sedan anfallaren Dino Islamovic , till vardags i Malmö FF, blivit utvisad av domaren Mikael Eriksson efter att ha kolliderat med den slovakiske målvakten.

I början på andra halvlek utökade Simon Smehyl den slovakiska ledningen och i detta läge var det inte mycket som talade för de unga svenska landslaget. Men trots spel med 10 man kämpade man sig tillbaks in i matchen och lyckades göra två mål med tre minuters mellanrum. Båda målen, varav ett på straff, kom från Blackburnspelaren Filip Pivkovskis fötter i mitten på halvleken och därmed också fastställde slutresultatet till 2-2 inför 679 åskådare på Kungshall i Rydaholm.

Kalmar FF:s Anton Agebjörn som i kväll gjorde landslagsdebut på det svenska mittfältet spelade 57 minuter innan han ersattes av Västerås-spelaren Linus Sjöberg .

90 röda minuter fick efter matchen tag i Anton på telefon som säger följande om matchen och sin landslagsdebut.

- Jag tycker vi hade det svårt att komma in i matchen. Vi fick inte igång passningsspelet till en början och fick mest springa och jaga boll. Men det blev bättre ju längre matchen varade även om det kändes som de var mer taggade än oss. Vi fick lite ny energi efter byterna och det var starkt att få med sig 2-2 med en man mindre.

- Det var lite nervöst från början och det tog ett tag innan jag kom in i det. Fick inte så många bollar att jobba med under matchen men annars kändes det okej. Jag ger mig själv en trea av fem i betyg och det är skönt att debuten nu är avklarad.

Sverige - Slovakien 2-2 (0-1)

P16/94-landslaget, träningsmatch, Kungshall (Rydaholm)

Målskyttar: 0-1 (33) Denis Cery, 0-2 (46) Simon Smehyl, 1-2 (63 str) Filip Pivkovski, 2-2 (66) Filip Pivkovski.

Varning Sverige: Filip Pivkovski (27)

Utvisning Sverige: Dino Islamovic (31)

Publik: 679

Domare: Mikael Eriksson

Sverige (4-4-2): Linus Müller - Johan Andersson, Edward Owusu, David Rohlén, Andreas Ståhl - Nikola Zivanovic (67), Amin Affane (67), Rasmus Lindgren, Anton Agebjörn (57) - Dino Islamovic, Filip Pivkovski.

Avbytare: Isak Starlander (mv), Victor Forssell, Jesper Andersson (67), Linus Sjöberg (57), Simon Tibbling, Marcus Johansson (67), Victor Söderström.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.