Annons

Vispad feta med krispiga kikärtor

3–4 portioner, 30 minuter
Krämig dipp möter knapriga kryddiga kikärtor.
Publicerad 2 mars 2023 • Uppdaterad 3 mars 2023
Vispad fetakräm med kryddiga, krispiga kikärtor är en kalasgod kombination.
Vispad fetakräm med kryddiga, krispiga kikärtor är en kalasgod kombination.Foto: Johan Nilsson/TT

Ingredienser

150 g feta

1 förpackning kikärtor, à cirka 400 g

2 msk olivolja + extra

1 tsk rökt paprikapulver

2 tsk torkad oregano

1 nypa chiliflakes

flingsalt

1 dl yoghurt av grekisk typ

1 liten vitlöksklyfta, riven

1/2 citron + extra skal

eventuellt persilja till dekor

Gör så här:

1. Låt kikärtorna rinna av och häll över dem i en bunke. Tillsätt olivolja, torra kryddor och flingsalt.

Annons

2. Rosta i 200 grader varmluft i 20–25 minuter eller tills de blir krispiga utanpå men fortfarande är mjuka inuti.

3. Mixa under tiden fetaosten med yoghurt, vitlök, rivet citronskal och citronsaft tills det blir riktigt slätt.

4. Sprid ut fetakrämen på ett fint fat och fördela kikärtorna ovanpå.

5. Toppa med extra olivolja och citronskal och eventuellt lite persilja. Servera som smårätt, gärna med en bit bröd

Fakta

Att dricka till

Assyrtiko Alepotrypa Vineyard (92281), 131 kronor.

Alkoholfritt: Edenvale Pinot Gris Alcohol Free (1914), 79 kronor.

Fler recept:

Mia Gahne/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons