Val 2010

Piratpartiet: "Vi är framtiden"

Val 2010 Artikeln publicerades

– Vi håller på att kliva in i ett nytt samhälle. Det gamla industrisamhället fasas sakta ut och vi är på väg in i ett informationssamhälle. I detta nya samhälle är det vi i Piratpartiet som har idéerna och de politiska förslagen.


Mikke Svensson har samlats med tre partikamrater från Piratpartiet i Kalmar. Under kvällen ska partiet ha ett valmöte samt åka runt i Kalmar för att kolla att deras valaffischer sitter kvar.
–?Vi har haft väldigt lite skadegörelse på våra affischer, vi ska byta ut en men vi vet inte om den är nedriven eller sönderblåst, säger Linus Hellman.
För drygt ett år sedan slog Piratpartiet ned som ett åsknedslag i resultatet av EU-valet. Med drygt 7 procent av rösterna tog partiet plats i EU-parlamentet.
Nu är målet att ta plats i riksdagen och för Linus Hellman, Mikke Svensson, Oskar Fransson och Mikael Johansson platser i Kalmars kommunfullmäktige. För att ta ett mandat i fullmäktige behövs ungefär 900–1 000 röster
–?Jag hoppas och tror att det är frågor som rör skolan och kunskapsrelaterade frågor som vi kan vinna väljare på. Vi satsar ju också på bättre internettillgänglighet inom skolan, exempelvis genom fler datorer, sedan är ju våra synpunkter på den personliga integriteten också viktiga, säger Linus Hellman.
Mats Andersson
Ett nytt samhälle
”Det gamla industrisamhället fasas sakta ut och vi är på väg in i ett informationssamhälle. I detta nya samhälle är det vi i Piratpartiet som har idéerna”
Mikke Svensson, Piratpartiet i Kalmar.