TT-Utrikes

Inget möte men Putin och Trump skakade tass

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Det verkar inte bli något formellt enskilt möte mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands dito Vladimir Putin i samband med Apec-mötet i Vietnam. Men de politiska högdjuren har sprungit på varandra och skakat tass. - De kommer att befinna sig på samma plats.(TT)

– De kommer att befinna sig på samma plats. Kommer de att springa in i varandra och säga hej? Det är absolut möjligt och troligt. Men det finns inget formellt möte bokat i kalendern, och vi väntar oss inte att det kommer att bli något, säger Vita husets pressekreterare Sarah Sanders.

Donald Trump, som anlände till Vietnam tidigt på fredagen svensk tid, sade nyligen att han trodde att ett enskilt möte med Putin skulle äga rum. Och enligt Kreml arbetas det fortfarande på att få till ett bilateralt sammanträde mellan presidenterna.

Men Trump och Putin träffade ändå varandra på mötet, skakade hand och utbytte några ord. Trump närmade sig Putin vid ett fototillfälle och gav honom en vänskaplig klapp på axeln. De stod sedan intill varandra och log innan de skildes åt för att sitta vid olika delar av bordet.

    USA:s presidentpar Donald och Melania Trump är på en tolv dagar lång rundresa i Asien. Bland annat för mötet i Stillahavssamarbetet Apec (Asia-Pacific Economic Cooperation).