TT-Utrikes

Utrikesnytt i korthet

TT-Utrikes Artikeln publicerades
Foto:Saurabh Das

78-årige påve Franciskus går från framgång till framgång på Twitter. Inför besöket i Filippinerna har välkomsthälsningar flödat in till hans konto och tusentals troende har använt särskilda påve-appar.(TT)

78-årige påve Franciskus går från framgång till framgång på Twitter. Inför denna veckas besök i Filippinerna har välkomsthälsningar flödat in till hans konto på mikrobloggen.

Landets konservativa biskopar har skapat gratis mobilappar där tusentals troende skickat in hälsningar och önskemål om böner till påven. Sociala medier har översvämmats av katoliker som tagit bilder på sig själva framför jätteporträtt av Franciskus. Landets största mobiloperatörer, som finns bland besökets sponsorer, har till och med marknadsfört speciella "selfie-bås" i huvudstadens skolor.

Med 17 miljoner följare och konton på nio språk klås påven bara av USA:s president Barack Obama bland världens ledare på Twitter. Men enligt analysorganet Twiplomacy har hans höghet har bättre räckvidd, med i snitt 10 000 följare som varje gång skickar vidare de inlägg han gör.