TT-Utrikes

Trump skrämdes med planerad Nordkorea-tweet

TT-Utrikes Artikeln publicerades

USA:s president Donald Trump satte skräck i det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon med ett utkast till ett Twitter-inlägg om Nordkorea, säger journalisten Bob Woodward i en intervju med tv-kanalen CBS.(TT)

USA:s president Donald Trump satte skräck i det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon med ett utkast till ett Twitter-inlägg om Nordkorea, säger journalisten Bob Woodward i en intervju med tv-kanalen CBS.

– Han gör ett utkast till en tweet där han skriver "Vi kommer att dra tillbaka amerikanska anhöriga från Sydkorea - familjemedlemmar till 28 000 personer som är där", berättar Woodward.

Inlägget publicerades aldrig, då Nordkorea inofficiellt lät de amerikanska myndigheterna veta att de skulle tolka det som en förberedelse till krig, rapporterar CBS.

Utkastet lades fram när relationerna mellan USA och Nordkorea var som kyligast. Sedan dess har Trump och Nordkoreas Kim Jong-Un träffats och stämningen har trappats ned.

Woodward är en av reportrarna som avslöjade den så kallade Watergate-skandalen, som ledde till president Richard Nixons avgång på 1970-talet. Han släpper inom kort en bok om president Trumps styre, där han ger en bild av en impulsiv och okunnig president.