TT-Utrikes

Svensk häktad för brutalt mord i Köpenhamn

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En 34-årig svensk är misstänkt för inblandning i ett brutalt mord på en 16-årig pojke i Danmark. Svensken har enligt polisen innehaft två skjutvapen som användes vid dådet. Sextonåringen sköts sex gånger från nära håll framför sin bostad på kvällen den 16 oktober förra året.(TT)

Sextonåringen sköts sex gånger från nära håll framför sin bostad på kvällen den 16 oktober förra året. Uppe i lägenheten hörde hans mamma skotten och när hon skyndade sig ut på altanen hittade hon sin son död, skriver nyhetsbyrån Ritzau.

Polisen misstänker att flera gärningsmän var inblandade i både planering och genomförande av mordet. Dansk polis har samarbetat nära med svensk polis i den tio månader långa utredningen. På begäran av dansk polis har svensk polis under morgonen genomfört flera husrannsakningar i södra Sverige.

Dansk polis beskriver utredningen som komplex. Enligt Ritzau har kontakt tagits med polis i minst 17 andra länder under utredningen.

Svensken är bosatt i Sverige, enligt utredningsledare Hans Erik Raben, som inte vill berätta om den misstänktes kopplingar till Danmark.

– Nu har vi gjort ett litet genombrott i utredningen och det är vi mycket nöjda med. Men vad utredningen konkret innehåller för uppgifter kan jag inte uttala mig om, säger han till TT.

Mannen greps på Själland sent på torsdagskvällen efter att ha varit anhållen i sin frånvaro sedan den 6 juli. Domstol har fattat beslut om 25 dagars häktning.

Rättad: I tidigare versioner angavs fel ålder på den mördade.