TT-Utrikes

Sju skadade i knivattack i Paris

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Sju personer, däribland två brittiska turister, skadades när en man beväpnad med kniv och metallstång gick till attack i Paris. Flera personer försökte stoppa honom genom att kasta bouleklot. Tillståndet för fyra av de skadade beskrivs som kritiskt.(TT)

Tillståndet för fyra av de skadade beskrivs som kritiskt.

Attacken ägde rum sent på söndagskvällen vid Bassin de la Villette, ett populärt område för både turister och boende som vill promenera vid vattnet eller besöka de många kaféerna och restaurangerna. Ögonvittnet Youssef Najah berättar för AFP att han gick längs kanalen när han såg en man komma springandes beväpnad med en cirka 25-30 centimeter lång kniv.

– Det var runt 20 personer som jagade honom och kastade bouleklot mot honom. Han fick en fyra-fem bouleklot i huvudet men de lyckades inte stoppa honom, säger han.

Mannen ska sedan ha tagit skydd i en gränd, och det var där han strax efteråt angrep de två brittiska turisterna.

Enligt poliskällor är gärningsmannen, som greps efter händelsen i centrala Paris nordöstra delar, en ung man med afghansk bakgrund. Vem han valde som offer verkar ha varit slumpartat, men polisen beskriver inte händelsen som terrorism.