Annons

Serber vinnare i testikeltillagning

En udda mattävling gick under lördagen av stapeln på den serbiska landsbygden. Lag av blandad kompott, alltifrån grupper av vänner till professionella kockar, deltog i den femtonde upplagan av "Världsmästerskapen i testikeltillagning".(TT)
Publicerad 2 september 2018

Vårrullar, ratatouille och curry var några av rätterna på menyn - alla rätter med den lilla twisten att de måste innehålla djurtestiklar.

Kokkärl sattes upp i skogen där maten tillagades över öppen eld. De gråaktiga testiklarna skulle kunna avskräcka vissa personer, men deltagarna var nästan poetiska över råvarans kvaliteter.

””
””
Annons

Ett lokalt serbiskt lag kröntes till vinnare i skenet av fyrverkerier som smattrade mot himlen. De slog både ett par japanska currygastronomer och ett franskt lag, där en av personerna äger en restaurang i Paris.

24-årige Milos Kojanic yppar inte ett ord om vad som gjorde hans lag till segrare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons