TT-Utrikes

Nödsändning till krisdrabbad del i Syrien

TT-Utrikes Artikeln publicerades

En konvoj med nödhjälp för drygt 40 000 människor har kommit fram till det belägrade östra Ghouta i Syrien, enligt en talesperson för FN-organet OCHA. I det rebellkontrollerade området, som sträcker sig från Damaskus östra förorter ut på landsbygden, bor omkring 350 000 människor.(TT)

En konvoj med nödhjälp för drygt 40 000 människor har kommit fram till det belägrade östra Ghouta i Syrien, enligt en talesperson för FN-organet OCHA. I det rebellkontrollerade området, som sträcker sig från Damaskus östra förorter ut på landsbygden, bor omkring 350 000 människor.

Konvojen, bestående av 49 lastbilar, hade bland annat med sig 8 000 matpaket och mediciner. Leveransen kom fram en vecka efter det att invånare och hjälporganisationer slagit larm om en växande nöd i regionen.

"Det finns ingen medicin eller mjölk till barnen. Många som är sjuka behöver avancerad vård, de kommer att dö om de blir kvar här. Hungern är särskilt svår för kvinnor och barn", skrev medieaktivisten Nour Adam till TT nyligen.