TT-Utrikes

Första isbjörnen i tropikerna kan avlivas

TT-Utrikes Artikeln publicerades

För 27 år sedan föddes Inuka - då världens första isbjörn att se dagens ljus i tropikerna. I dag är den ålderstigna björnen svårt sjuk och kan snart komma att avlivas, enligt den djurpark i Singapore där han tillbringat hela sitt liv. Inuka har brottats med ledbesvär en längre tid.(TT)

För 27 år sedan föddes Inuka - då världens första isbjörn att se dagens ljus i tropikerna. I dag är den ålderstigna björnen svårt sjuk och kan snart komma att avlivas, enligt den djurpark i Singapore där han tillbringat hela sitt liv.

Inuka har brottats med ledbesvär en längre tid. De senaste månaderna har hans hälsa försämrats och han har föredragit att ligga och vila i stället för att interagera med sina skötare, skriver djurparken i ett uttalande. Han har också dragit ned på simningen och uppskattar inte längre att leka med bollar och iskuber.

De kommande dagarna ska Inuka genomgå en veterinärundersökning, vars resultat avgör hans öde.

"Om den indikerar att Inukas hälsa inte förbättrats trots intensiv behandling, kan hans vårdare tvingas fatta det väldigt svåra beslutet att låta honom somna in av humanitära skäl", skriver djurparken i sitt uttalande.