TT-Utrikes

Olika bud om extremistdåd i Nigeria

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Dödstalet efter förra veckans attack mot en nigeriansk militärbas nära gränsen till Niger har stigit till 48, uppger militärkällor för flera medier. Men uppgiften tillbakavisas från annat håll. Den terrorstämplade rörelsen Boko Haram pekas ut för dådet.(TT)

Dödstalet efter förra veckans attack mot en nigeriansk militärbas nära gränsen till Niger har stigit till 48, uppger militärkällor för flera medier. Men uppgiften tillbakavisas från annat håll.

Den terrorstämplade rörelsen Boko Haram pekas ut för dådet.

Arméns talesperson Texas Chukwu säger till den statliga nyhetsbyrån Nan att soldater och rebeller utkämpat en eldstrid, men beskriver samtidigt uppgifterna om dödade regeringssoldater som "nyhetsbyråns fantasi".

Det var i torsdags som extremister enligt uppgifter stormade militärbasen i byn Zari i delstaten Borno i nordöst. Till en början hette det att minst 30 liv hade krävts men på måndagen kom uppgifter om 48 döda, sedan militärkällor sagt att fler kroppar hittats.

Uppgifter från nigerianska myndigheter och inhemska medier är ofta osäkra. Inte sällan sprids direkt felaktig information på hög myndighetsnivå.