TT-Inrikes

Man mordmisstänkt i gammalt försvinnande

TT-Inrikes

Polisen kan ha fått ett genombrott i fallet med en ung kvinna som för 25 år sedan försvann i Mariestad. En person har nyligen delgivits misstanke om mord, rapporterar SR P4 Skaraborg.(TT)

Artikeln publicerades 14 juni 2017.

Mannen anhölls för två veckor sedan och förhördes ingående kring det så kallade Helenafallet, en 22-årig kvinnas försvinnande sommaren 1992. Mannen delgavs också misstanke om mord. Dagen efter släpptes han, utan att ha gjort några medgivande.

– Misstankarna kvarstår och utredningen mot honom fortsätter, säger kommissarie Lars Johansson, ansvarig för utredningen på polisens enhet för grova brott i Skövde, till P4 Skaraborg.

Polisutredningen har stått still i många år. Kvinnan försvann en juninatt när hon skulle gå hem från stadshotellet i Mariestad. Dagarna efteråt hittade polisen hennes skor och ringar i ett skogsparti bara ett hundratal meter från familjens villa.

Den nu misstänkte mannen har varit intressant för utredarna i många år, men har aldrig tidigare varit frihetsberövad för inblandning i försvinnandet. Han var också, precis som kvinnan, en av besökarna på stadshotellet den aktuella kvällen.