TT-Utrikes

Klart för utlämning av Abdeslam

TT-Utrikes Artikeln publicerades

Den huvudmisstänkte för terrorattackerna i Paris i november, den 26-årige Salah Abdeslam, kommer att kunna utlämnas från Belgien till Frankrike. Det stod klart sedan han själv förklarat sig villig att utlämnas till Frankrike, meddelade den belgiska åklagarmyndigheten på torsdagskvällen.(TT)

Den huvudmisstänkte för terrorattackerna i Paris i november, den 26-årige Salah Abdeslam, kommer att kunna utlämnas från Belgien till Frankrike.

Det stod klart sedan han själv förklarat sig villig att utlämnas till Frankrike, meddelade den belgiska åklagarmyndigheten på torsdagskvällen.

"Eftersom Salah Abdeslam förklarat sig villig att utlämnas till Frankrike, har en nationell domare tagit emot hans formella tillkännagivande i dag" skriver åklagarmyndigheten i ett uttalande och konstaterar vidare att därmed "är en överföring möjlig".

Något datum för utlämningen är ännu inte fastslagen.

"Myndigheterna i Belgien och Frankrike ska nu gemensamt diskutera hur man ska gå vidare för att genomföra utlämningen", sägs det också i uttalandet.

Abdeslam uppges annars inte ha talat med utredarna sedan sprängningarna i Bryssel i förra veckan. Han har kopplingar till flera av de personer som misstänks för inblandning i dåden, som dödade 32 personer varav två svenskar.

I Paris dödades 130 människor i terrorattackerna den 13 november förra året.