TT-Sport

VM-laget kan förstärkas från Detroit

TT-Sport Artikeln publicerades

Det var en svensk som sänkte svensklaget Detroit i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen i Stanley Cup. Anton Strålman avgjorde för Tampa Bay. Och nu kan VM-laget få förstärkningar.(TT)

Henrik Zetterberg, Joakim Andersson, Gustav Nyquist och backduon Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson - Detroits fem spelare kan få samtal från Tre Kronor-ledarna Pär Mårts eller Peter Popovic när de vaknar på torsdagen.

– Jag har bestämt mig för hur jag ska göra, men jag vill meddela "Pelle" och "Poppe" det beslutet, säger Zetterberg till aftonbladet.se.

Kronwall till expressen.se:

– Inget kul just nu. Väljer att prata med "Pelle" och "Poppe" först.

Ericsson en bruten tå, och kan sannolikt inte spela VM. Det berättar brorsan Jimmie Ericsson för TV4.

Skyller inte på de saknade

Segeroddsen var inte på Red Wings sida inför avgörandet. Kronwall var avstängd efter en omtalad tackling i förra matchen på Tampa Bays Nikita Kutjerov. Dessutom hade Detroit Marek Zidlicky skadad.

– Kronwall och Zidlicky lämnar såklart stora luckor hos oss, men vi kan absolut inte skylla på att de inte var med. Jag vill ge oerhörd massa cred till Jakub Kindl och Alexei Marchenko som kom in istället. Kindl var vår bästa back ikväll, säger Zetterberg till aftonbladet.se.

Matchen var länge mållös och först knappt fyra minuter in i tredje perioden satte Braydon Court 1-0 för Tampa Bay. Strålman avgjorde sedan i tom kasse. Tampa Bays målvakt Ben Bishop gjorde 31 räddningar och utsågs till en av matchens stjärnor.

Zäta självkritisk

Detroit-kaptenen Henrik Zetterberg har inte gjort ett enda mål i åttondelsfinalerna och var självkritisk efter förlusten:

– Det är ingenting att sticka under stolen med. Jag måste producera mer. Med den speltid jag har ska jag göra mål. Men det har helt enkelt inte velat sig för mig, jag har inte varit tillräckligt bra i avslutningarna.

Gustav Nyquist säger till Aftonbladet att han överhuvudtaget inte tänkt på VM ännu.

– Nej, det har jag inte tänkt på och jag tänker inte tänka på det senare i kväll heller. Jag får ta mig en funderare de kommande dagarna och se hur kroppen känns, säger han.