VM-laget kan förstärkas från Detroit

Det var en svensk som sänkte svensklaget Detroit i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen i Stanley Cup. Anton Strålman avgjorde för Tampa Bay. Och nu kan VM-laget få förstärkningar.(TT)
Publicerad 30 april 2015

Henrik Zetterberg, Joakim Andersson, Gustav Nyquist och backduon Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson - Detroits fem spelare kan få samtal från Tre Kronor-ledarna Pär Mårts eller Peter Popovic när de vaknar på torsdagen.

””

Kronwall till expressen.se:

””

Ericsson en bruten tå, och kan sannolikt inte spela VM. Det berättar brorsan Jimmie Ericsson för TV4.

Skyller inte på de saknade

Segeroddsen var inte på Red Wings sida inför avgörandet. Kronwall var avstängd efter en omtalad tackling i förra matchen på Tampa Bays Nikita Kutjerov. Dessutom hade Detroit Marek Zidlicky skadad.

””

Matchen var länge mållös och först knappt fyra minuter in i tredje perioden satte Braydon Court 1-0 för Tampa Bay. Strålman avgjorde sedan i tom kasse. Tampa Bays målvakt Ben Bishop gjorde 31 räddningar och utsågs till en av matchens stjärnor.

Zäta självkritisk

Detroit-kaptenen Henrik Zetterberg har inte gjort ett enda mål i åttondelsfinalerna och var självkritisk efter förlusten: