TT-Sport

Kramer vann efter övertygande lopp

TT-Sport Artikeln publicerades

Andreas Kramer fortsätter att övertyga och springa snabbt. Nu vann han Göteborgs GP på fina tiden 1. 45,27. - Jag är nöjd, säger 800-meterslöparen till SVT. Den färske EM-silvermedaljören Kramer gjorde sin första tävling efter succén i EM i Berlin.(TT)

Den färske EM-silvermedaljören Kramer gjorde sin första tävling efter succén i EM i Berlin. Då visade han att formen var intakt på ett kallt och blåsigt Slottsskogsvallen under Göteborgs GP.

Han såg länge ut att utmana sitt svenska rekord på distansen (1.45,03) som han satte i EM-finalen, men gick bet.

Kramer sprang ändå in på den finfina tiden 1.45,27.

– Inför ville jag gå för det (svenska rekordet), trots att det inte var perfekta förutsättningar för det, säger han till SVT.

– Jag är nöjd med loppet.

Tungt för Ståhl

För en annan svensk EM-silvermedaljör, diskuskastaren Daniel Ståhl, blev det platt fall i de svåra förhållandena. Samtliga av svenskens sex kast underkändes och han slutade sist i tävlingen. Simon Pettersson slutade tvåa på 63,29 meter. Vann gjorde EM-bronsmedaljören Lukas Weisshaidinger på 65,37 meter.

Det blev en riktig tvekamp på damernas 800 meter i Göteborgs GP-tävling mellan två svenska EM-finalister: Hanna Hermansson (sprang EM-final på 1 500 meter) och Lovisa Lindh, som slutade nia i finalen på distansen i Berlin.

Lindh var starkast. Hon bräckte Hermansson på upploppet och slutade tvåa på årsbästatiden 2.01,85.

– Det kändes väldigt bra, jag kände mig stark, jag fick kickar av hemmapubliken, säger hon till SVT.

Hermansson slutade till slut på en fjärde plats på tiden 2.02,53. Polskan Anna Sabat vann loppet.

Montlers hoppade långt

Thobias Nilsson Montler fortsätter att hoppa långt. Med sitt hopp på 8,06 så vann han längdtävlingen, hans näst längsta hopp någonsin i godkänd vind.

Yomif Kejelcha, Etiopien, slog till med den bästa tiden på sju år i världen på 3 000 meter när han sprang på 7.28,00. Med en kilometer kvar av loppet hade hararna gjort sitt, men det stoppade inte 21-åringen. Han bara ökade och ökade farten och noterade till slut en topptid på Slottsskogsvallen i Göteborg.

Sträckan 3 000 meter löps inte i mästerskap, men är relativt vanlig på olika galor. Världsårsbästat på distansen var 7.32,93, men den tiden kapade alltså Kejelcha med nära fem sekunder.