Slutspel långt borta efter mardrömsavslutning

Sverige var på god väg mot slutspel i U21-EM sedan laget vänt 0-1 till 2-1 i måndagskvällens match mot värdnationen Polen. Då pekade domaren på straffpunkten i 90:e minuten sedan Filip Dagestål dragit ner en polsk spelare i straffområdet.(TT)
Publicerad 19 juni 2017

Dawid Kownacki var säker och rullade bollen utom räckhåll för Anton Cajtoft i Sveriges mål.

2-2 betyder att Sverige är piskat att vinna mot Slovakien i torsdagens match. Då finns chansen att vinna gruppen om England tappar poäng mot Polen. Om England däremot vinner blir Sverige beroende av resultat i grupp B och C. De tre gruppsegrarna går till semifinal, liksom bästa tvåa.

I första halvlek vände Sverige till 2-1 genom mål av Carlos Strandberg i 36:e minuten och av Jacob Une Larsson fem minuter senare.