Tibbling: "Ser inga begränsningar"

Elva magiska minuter ger en chans till nya gulddrömmar. Sverige tog sig till U21-EM efter en mäktig vändning i kvalfinalen mot Kroatien. - Jag ser inga begränsningar för den här gruppen, säger "veteranen" Simon Tibbling efter 4-2-segern.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

Groningen-mittfältaren Simon Tibbling, 22, slår sig ner i pressrummet på Vångavallen i Trelleborg och bara njuter efter 4-2 i kvalfinalen mot Kroatien. Nästa sommar får han chansen att försvara det smått sensationella guldet i U21-EM från 2015.

””

"Oerhört svårslagen"

EM i Polen kommer att bli hans tredje U21-mästerskap. Förutom guldturneringen i Tjeckien var Tibbling med när Sverige spelade OS-fotboll i Rio de Janeiro i år.

””

Via 4-2 i kvalfinalen vann Sverige gruppen före tvåan Spanien och trean Kroatien.

””

Nu blir det i stället stjärnspäckade Spanien som får kvalspela.

””

Sverige låg under med 0-1 efter 23 minuter mot Kroatien, men Linus Wahlqvist kvitterade tre minuter senare på straff. Sedan avgjorde "Blågult" tillställningen med tre mål inom loppet av elva minuter mellan matchminut 53 och 64. Det var Midtjylland-spelaren Kristoffer Olsson som satte det förlösande 2-1-målet med vänstern i den 53:e minuten.

””

Mer tekniskt lag nu

Olsson var med i truppen som tog EM-guld 2015, men fick ingen speltid i Tjeckien. Nu är han centralpunkten i den nya generationen som får spela mästerskapet i Polen. Och han tycker att denna upplaga är ett mer spelande lag än det som tog hem guldet.