Målvaktsspöke stoppade Sverige i EM

Vincent Gérard räddade och räddade - och räddade igen. Världsmästarmålvakten var ett spöke när Sverige föll med 17-23 mot Frankrike i handbolls-EM. - Jag är så jävla frustrerad. Han gör en bra match, men vi missar för mycket, säger Jim Gottfridsson.(TT)
Publicerad 20 januari 2018

De svenska spelarna var överens i besvikelsen efter slutsignalen. En riktigt bra möjlighet att besegra Frankrike hade gått förlorad efter alla missade målchanser.

Det blev bara 17 mål framåt mot Frankrike - och det räcker nästan aldrig för att vinna en handbollsmatch.

””
””

Nio raka räddningar

Nästan direkt efter avkast i Zagreb fick Sverige stifta motvillig bekantskap med den franske målvaktsgiganten. Albin Lagergren prickade in Blågults första mål efter drygt en minut, men sedan tog det stopp.

Tvärstopp.

Gottfridsson testade skott från distans, Jerry Tollbring försökte från kanten och Jesper Nielsen fick ett par öppna lägen inne på linjen. Det spelade ingen roll vad de alltmer frustrerade svenskarna gjorde. Vincent Gérard briljerade med nio raka räddningar och höll tätt i smått ofattbara elva och en halv minut.

Sverige lyckades ändå hänga med någorlunda hyfsat, tack vare att försvarsspelet fungerade enligt planen mot ett tempofattigt och ovanligt blekt Frankrike.

"Väldigt besviken"

I halvtid stod det 8-10 och en bit i andra halvlek var Sverige för en kort stund ikapp till 12-12. Men när Frankrike kunde rycka från 15-14 till 20-14 var hoppet ute för Sverige.

””

TT: Var det framför allt Gérard som storspelade eller ni som missade för mycket?

””

Innan matchen var över hade Gérard stått för 19 räddningar och stoppat mer än hälften av de svenska skotten.

Det blågula hoppet om att få spela EM-semifinal lever ändå fortfarande, men vägen dit har blivit avsevärt mycket längre efter förlusten mot "Les Bleus"