Självmål räddade premiärpoäng för Rosengård

Rosengård brände en straff och massor av målchanser i den allsvenska premiären. Till slut räddades guldfavoriten av ett självmål. - Det är så klart tråkigt, säger landslagsspelaren Caroline Seger efter 1-1 hemma mot Göteborg. 1-1 i mål. 5-0 i skott på mål i övrigt. 13-0 i hörnor.(TT)
Publicerad 16 april 2018

1-1 i mål. 5-0 i skott på mål i övrigt. 13-0 i hörnor. En bränd straff. Guldtippade Rosengård dominerade stort i den allsvenska premiären men poängen hemma mot Göteborg räddades via ett självmål i den 89:e minuten.

””

Mittag missade straff

Den tyska anfallsveteranen Anja Mittag var Rosengårdsspelaren som hade de främsta chanserna att skjuta hemmalaget till en seger. Men om inte Göteborgs nederländska målvakt Loes Geurts räddade 32-åringens avslut var det tyskan själv som missade. Exempelvis straffen i den 62:a minuten som gick högt över målramen.

””

Göteborgs amerikanska stjärnanfallare Christen Press behövde endast en chans för att ge gästerna ledningen. Med knappa kvarten kvar att spela kom nyförvärvet, som har ett kontrakt till sommaren, fri med den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic och petade in 1-0.

””

"Vi ger aldrig upp"

Premiärpoängen räddades I den 89:e minuten. Då slog Rosengårds vänsterytter Fiona Brown ett inlägg som Göteborgsbacken Taylor Leach olyckligt nickade i en båge över en chanslös Geurts.