SHL-lånet räddade segern för SSK

Södertälje SK behåller greppet om åttondeplatsen i hockeyallsvenskan, den sista biljetten till slutspelsserien, efter 4-3 hemma mot Troja-Ljungby. Det kan SSK tacka den från SHL-laget Karlskrona inlånade målvakten Henrik Lundberg för.(TT)
Publicerad 13 februari 2018

Den 27-årige burväktaren - tidigare i bland annat Örebro - räddade nämligen 36 skott, däribland ett par i tredje periodens slutskede när Troja-Ljungby låg på för en kvittering efter att ha reducerat ett par minuter tidigare.

Men Lundberg täppte till och firade med en kullerbytta framför hemmasupportrarna i Scaniarinken. Om det blir mer utav den varan är dock oklart; enligt Södertäljes webbplats gällde lånet bara över mötet med Troja. Men då Karlskrona tidigare i veckan gjorde klart med veteranen Johan "Honken" Holmqvist som backup till Johannes Jönsson kanske det blir fler matcher i Södertälje för Lundberg.

Troja riskerar i och med förlusten att petas ned till kvalplats om Västervik besegrar Almtuna härnäst.