Rögle har grepp om SHL-platsen

Rögle står med en skridsko i SHL. I och med 6-1-segern över Västerås har Ängelholmslaget nu 3-1 i matcher, och kan säkra avancemanget på söndag. Efter en lång vinter kan ishockeysäsongen plötsligt vara över när som helst. Det är klart att det kan bli lite spänt och känslofyllt i det läget.(TT)
Publicerad 26 mars 2015

Efter en lång vinter kan ishockeysäsongen plötsligt vara över när som helst. Det är klart att det kan bli lite spänt och känslofyllt i det läget. För Rögles forward André Deveraux slog det helt slint.

Redan på uppvärmningen såg han till att skapa ett stort slagsmål efter att han muckat gräl med Västerås spelare. När matchen väl kom igång så fortsatte känslorna att flöda hos båda lagen.

Västerås "vann" utvisningsminuterna med 18-8, men samtliga mål kom i spel fem mot fem.

Lilja skadad

Rögle, som efter två raka segrar föll senast i Västerås, fick Andreas Lilja skadad - men det utan något fulspel. Lilja föll plötsligt ihop på isen, till synes efter att högerknät vikt sig, och backen fick hjälpas av isen.

Daniel Sylwander styrde in 1-0 bakom Jonas Fransson efter en kvarts spel, sedan Viktor Lindgren slängt in pucken på mål. Västerås kvitterade en dryg minut senare genom Jeremy Williams, men det skulle visa sig vara av kosmetisk betydelse.

Hemmalaget tog över mer och mer och avgjorde väl egentligen matchen i den andra perioden.

Niklas Hansson satte 2-1 efter en spelvändning, assisterad av Ludvig Rensfeldt.

Rasmus Bengtsson slog en passning över hela isen fram till Jakob Lilja som helt fri sprätte in 3-1 i krysset åtta minuter in på mittenperioden.

Kan avgöra på söndag

Och Peter Le Blanc tryckte in 4-1 efter en rörig situation, där pucken studsat än hit än dit men aldrig bort från Västerås mål.

När lagen möttes i seriespelet i februari lyckades Västerås hämta upp 0-4 till 4-4 under sista halvan av den tredje perioden. Men något sådant skulle det inte bli tal om nu.

Backen Calle Rosén utnyttjade ännu en spelvändning tre och en halv minut in på den sista perioden, när han ur en nästan obefintlig vinkel satte 5-1. Taylor Matson gjorde sedan något när han ur en om möjligt ännu sämre vinkel lade in pucken till 6-1 mellan benen på Jonas Fransson med åtta minuter kvar av ordinarie tid.

Rögle har nu 3-1 i matcher och kan säkra spel i högsta serien när lagen möts igen i Västerås på söndag.