Rögle behåller sin SHL-plats

Fjärde raka segern kom efter ett suddendrama borta mot Bik Karlskoga, 5-4. Först i femte perioden kunde Rögle jubla åt att SHL-kontraktet är säkrat. - Det är klart att det är skönt vinna en sån här match. Kvalmatcher är det värsta man kan spela. . .(TT)
Publicerad 29 mars 2017

Kvalmatcherna mellan Rögle och Karlskoga har varit svängiga och chansrika - och alla har slutat med seger för Ängelholmsklubben som till sist vann matchserien med 4-0. Lättnaden och lyckan var fullständig när Rögle, som var rena slagpåsen i SHL, till sist jublade åt det säkrade kontraktet.

Men det satt långt inne - när 17 sekunder återstod av ordinarie tid kvitterade Karlskoga till 4-4 - och först i den femte perioden avgjorde Felix Schütz när han fastställde slutresultatet 5-4.

””
””

Hedberg igen

Inte helt oväntat var det glödhete Edwin Hedberg som inledde målskyttet i Nobelhallen.

Sex minuter in första perioden tryckte Hedberg in pucken i mål bakom Emil Kruse i hemmakassen. Hedbergs succé i kvalet har varit total - forwarden har gjort mål i varje match mot Bik Karlskoga. Och för första gången i matchserien gjorde faktiskt Rögle första målet.

Bara några sekunder in i andra perioden styrde Karlskogas forward Alexandre Lavoie in 1-1 mellan benen på Rögles målvakt Anders Lindbäck i spel i numerärt överläge. Knappt tre minuter senare tog Rögle återigen ledningen när Dominik Granak skickade i väg ett skott från backposition och pucken letade sig in bakom en skymd Emil Kruse.

Jobbig säsong

Tredje perioden blev högdramatisk. Först satte Sebastian Collberg tidigt 3-1 för Rögle. Tolv minuter senare tryckte Juliuz Persson in Karlskogas andra mål och hoppet tändes i Nobelhallen. Men när tre minuter återstod av ordinarie tid sköt Daniel Sylwander 4-2 i öppen bur.

Bik Karlskoga hade då tagit ut målvakten och satsat på en extra utespelare. Och hemmalaget gav sig inte. Simon Mattsson stormade fram och reducerade till 3-4. Och när klockan stod på 19.43 satte Theodor Lennström kvitteringen i öppen bur, efter rena klapp klapp-spelet.

Fjärde perioden blev mållös. Först 14.20 in i femte perioden avgjorde Felix Schütz när han överlistade Emil Kruse.