Poängfest av Mikael Backlund

Mikael Backlund gjorde ett mål och två assist när hans Calgary vann över Florida med 4-2 i NHL-ishockeyn. Backlund fastställde slutresultatet i matchens sista minut när han gjorde sitt nionde mål för säsongen.(TT)
Publicerad 13 januari 2018

Backlund fastställde slutresultatet i matchens sista minut när han gjorde sitt nionde mål för säsongen. Florida jagade en kvittering och hade tagit ut målvakten när Backlund, framspelad av Matthew Tkachuk, satte pucken i tom kasse.

Matthew Tkachuk var sist på pucken när Backlund i mitten av den andra perioden noterades för assist till 2-1-målet. Drygt fem minuter senare plockade han poäng igen när Johnny Gaudreau drygade på ledningen i numerärt överläge.

Vancouvers Alexander Edler gjorde mål i matchen mot Columbus efter ett fint förarbete av bröderna Sedin som plockade poäng. Matchen slutade 5-2 och bröt en fem matcher lång förlustsvit för kanadensarna.

Henrik Sedin och Loui Eriksson noterades för assist i samband med att Erik Gudbranson satte 2-1 bakom Sergej Bobrovskij.

Vancouver har haft svårt att få in pucken på senare tid och laget har inte gjort mer än två mål i de senaste fyra matcherna.

Jacob Markström som vaktade Vancouvers mål gjorde 27 räddningar i matchen.