Ottawa ordnade avgörande match

Efter 0-7 senast reste sig Ottawa och vann den sjätte semifinalen i Stanley cup mot mästarlaget Pittsburgh. - Det är för att få vara med om sånt här man håller på med hockey, säger Erik Karlsson efter 2-1-segern som utjämnade matchserien.(TT)
Publicerad 24 maj 2017

Det var inte mycket som talade för Ottawa i den sjätte semifinalen med tanke på utskåpningen för två dagar sedan. Men så tänkte inte lagkaptenen Erik Karlsson och hans lagkamrater.

””
””

Pittsburgh tryckte på ordentligt i den sjätte matchen i Ottawa, men hemmalagets målvakt Craig Anderson storspelade och räddade 45 skott.

””

Fick bevisa för fansen

Pittsburghs Jevgenij Malkin gjorde 1-0 efter knappt fem minuter i andra perioden. Bobby Ryan kvitterade åtta minuter senare och Karlsson fick en assist till målet.

En och en halv minut in i tredje perioden avgjorde Mike Hoffman, assisterad av Fredrik Claesson och Clarke MacArthur.