TT-Sport

Nyholm bröt benet när AIK nådde semi

TT-Sport Artikeln publicerades

Efter 2-0 mot Örebro är AIK klart för cupsemifinal mot Djurgården. Men Jesper Nyholms benbrott grumlade segerglädjen. - Alla mina tankar är hos "Jeppe" just nu, den här vinsten får vi tillägna honom, säger ersättaren Alexander Milosevic till C More.(TT)

Det var riktigt otäcka scener som utspelade sig i 27:e minuten av Svenska cupens kvartsfinal på Friends arena. Örebros Michael Omoh kom helt feltajmad in i en duell med Jesper Nyholm och stämplade AIK-försvararen på högerbenet - som såg ut att gå rakt av. Det gjorde ont bara att titta på.

Nyholm blev liggande med svåra smärtor medan Omoh verkade förkrossad över vad han hade ställt till med. Nigerianen fick rött kort och promenerade av planen intill båren där Nyholm samtidigt bars ut.

– Jag var med honom hela tiden innan ambulansen kom. Jag var med Jesper tills de åkte i väg till sjukhuset och försökte hjälpa läkaren och stötta honom på alla sätt jag kunde, säger Omoh till Expressen.

Elyounoussi målskytt

Två nyförvärv hade tidigare gett AIK en smakstart i årets första fotbollsmatch på nationalarenan i Solna. Robert Lundström forsade fram på högerkanten och hittade Tarik Elyounoussi, som via stolpen prickade in 1-0 i tolfte minuten. Samma stolpe var inte AIK:s bästa vän när Haukur Hauksson sköt ett vänsterskott i den strax före paus.

I AIK gjorde hemvändaren Alexander Milosevic comeback när han ersatte Nyholm efter benbrottet. Med en man mer på planen kontrollerade hemmalaget matchen i stort sett hela andra halvlek. Örebro fick ändå en vass kvitteringschans genom förre AIK:aren Kennedy Igboananike, men målvakten Oscar Linnér räddade. I stället kunde inhopparen Stefan Silva göra 2-0 för AIK i den första minuten av tilläggstiden.

Derby i semin

Tränaren Rikard Norling var nöjd med segern, men beklagade skadan på Jesper Nyholm.

– Det där var ju inga roliga grejer, säger Norling till C More.

Nu väntar ett Stockholmsderby mot Djurgården i semifinalen på söndag kväll. I den andra semin, på lördag, möts Östersund och Malmö FF.