TT-Sport

NHL-stjärnan sämre - inlagd på behandlingshem

TT-Sport Artikeln publicerades

Detroits svenske NHL-forward och tidigare Tre Kronor-stjärnan Johan Franzén, som drabbades av fem hjärnskakningar under sin ishockeykarriär, är under intensivbehandling vid ett medicinskt center i Colorado.(TT)

Detroits svenske NHL-forward och tidigare Tre Kronor-stjärnan Johan Franzén, som drabbades av fem hjärnskakningar under sin ishockeykarriär, är under intensivbehandling vid ett medicinskt center i Colorado.

Det skriver 38-åringens hustru i ett blogginlägg som Aftonbladet, Expressen och amerikanska Detroit Free Press uppmärksammat.

"De senaste månaderna har varit riktigt dåliga", skriver Cecilia Franzén i blogginlägget.

Maken Johan, som spelat 709 NHL-matcher och gjort 450 poäng för Detroit, har ett kontrakt som löper över säsongen 2019-2020. Men Stanley Cup-mästaren från 2008 och VM-guldmedaljören från 2006 har däremot inte spelat någon match sedan oktober 2015 på grund av sviterna efter hjärnskakningarna som gett honom stora problem i vardagen utanför rinken.

– Jag kan inte i handling visa mina barn hur hårt man måste jobba i livet. De ser mig nästan bara ligga i soffan, sade han i en intervju med Aftonbladet i fjol.