Malmös försvar på väg knäcka Frölunda

Malmö vann med 4-0 borta och är bara en seger från att slå ut Frölunda ur slutspelet. Göteborgarna har gjort ett enda mål totalt i de två senaste matcherna. - Vi spelar fantastiskt bra försvarsspel, säger Malmös målvakt Jonas Gunnarsson.(TT)
Publicerad 27 mars 2018

Kampen mellan Frölunda och Malmö har varit den jämnaste av kvartsfinalserierna i SM-slutspelet i ishockey. Nu leder Malmö med 3-2 i matcher, efter sin andra raka seger. Precis som i söndags tog Malmö ledningen med 2-0 i första perioden. Då kom målen snabbt i matchstarten. Nu slog Malmö till före första pausen.

Med 1.17 kvar av första akten gjorde Lukas Haudum 1-0, med nästan öppet mål i powerplay. 24 sekunder före pausvilan ökade Frederik Storm på till 2-0 när Malmö gick till anfall efter ett nedsläpp i mittzon. En kalldusch för Frölunda, som haft visst övertag spelmässigt.

””

Som Malmö ville

Med ledning i ryggen spelade Malmö ett tätt försvarsspel framför sin målvakt, på precis det sätt man planerat och ville.

””
””

Frölunda sköt 34 skott på mål, men inte så många var riktigt vassa. Victor OIofsson, som vann skytteligan i SHL:s grundserie med 27 mål, var förstås dämpad efter matchen.

””

Saknar kreativitet

Han tycker att Frölunda måste bli bättre på att vara framför Malmös mål och skymma målvakten, men saknar också spelmässig spets.