TT-Sport

Malmös försvar på väg knäcka Frölunda

TT-Sport Artikeln publicerades

Malmö vann med 4-0 borta och är bara en seger från att slå ut Frölunda ur slutspelet. Göteborgarna har gjort ett enda mål totalt i de två senaste matcherna. - Vi spelar fantastiskt bra försvarsspel, säger Malmös målvakt Jonas Gunnarsson.(TT)

Kampen mellan Frölunda och Malmö har varit den jämnaste av kvartsfinalserierna i SM-slutspelet i ishockey. Nu leder Malmö med 3-2 i matcher, efter sin andra raka seger. Precis som i söndags tog Malmö ledningen med 2-0 i första perioden. Då kom målen snabbt i matchstarten. Nu slog Malmö till före första pausen.

Med 1.17 kvar av första akten gjorde Lukas Haudum 1-0, med nästan öppet mål i powerplay. 24 sekunder före pausvilan ökade Frederik Storm på till 2-0 när Malmö gick till anfall efter ett nedsläpp i mittzon. En kalldusch för Frölunda, som haft visst övertag spelmässigt.

– Det är så klart mentalt skönt för oss, säger Jonas Gunnarsson, Malmös 25-årige målvakt som höll nollan i Scandinavium.

Som Malmö ville

Med ledning i ryggen spelade Malmö ett tätt försvarsspel framför sin målvakt, på precis det sätt man planerat och ville.

– Frölunda har mycket puck det sista. Men jag tycker ändå att vi håller dem väldigt bra på utsidan. Återigen en bra krigarinsats, tycker Jonas Gunnarsson.

– Vi håller ihop och låter dem inte komma in innanför oss, lägger han till och påpekar att Malmö tränar mycket på försvarsspel.

Frölunda sköt 34 skott på mål, men inte så många var riktigt vassa. Victor OIofsson, som vann skytteligan i SHL:s grundserie med 27 mål, var förstås dämpad efter matchen.

– Vi för matchen och trycker på. De försvarar sig, sammanfattar Olofsson.

Saknar kreativitet

Han tycker att Frölunda måste bli bättre på att vara framför Malmös mål och skymma målvakten, men saknar också spelmässig spets.

– Nu kastas det in mycket puckar utifrån och så hoppas vi på en studs. Vi kanske måste vara lite mer kreativa och skapa hetare chanser, säger Olofsson.

De två sista målen gjordes i tomt mål när Frölunda satsade på sex utespelare.

Nästa match går i Malmö på torsdag. Om Frölunda vinner den, blir det en sjunde och helt avgörande i Göteborg på påskafton.

Om Malmö går till semifinal ställs laget mot seriesegrande Växjö, som man sensationellt slog ut i kvartsfinalen förra året.