Luleå vann seriefinalen

Det var jämnt och spännande när Linköping och Luleå gjorde upp i seriefinalen i SDHL-ishockeyn. Till slut kunde bortalaget från Norrbotten avgöra till 3-2 i numerärt överläge med 26 sekunder kvar av förlängningen. Noora Tulus gjorde både kvitteringsmålet till 2-2 i tredje perioden och segermålet.(TT)
Publicerad 12 januari 2018

Det var jämnt och spännande när Linköping och Luleå gjorde upp i seriefinalen i SDHL-ishockeyn.

Till slut kunde bortalaget från Norrbotten avgöra till 3-2 i numerärt överläge med 26 sekunder kvar av förlängningen.

Noora Tulus gjorde både kvitteringsmålet till 2-2 i tredje perioden och segermålet.

Dessförinnan hade Linköping vänt 0-1 till 2-1 trots 11-32 i skott på mål i de två första perioderna.

Linköpings landslagskapten Emilia Ramboldt hade en hektisk dag. Först deltog hon vid presentationen av OS-truppen i Stockholm och sedan satte hon sig i bilen för att hinna hem till seriefinalen. Efter Denise Altmanns 1-1, vid vilket Ramboldt fick en assistpoäng, och Lara Stalders 2-1 såg det ut som om hon skulle få fira dubbelt, men Luleå kom alltså tillbaka.

I och med segern reducerade Luleå avståndet upp till Linköping till sju poäng, och dessutom haltar tabellen illa. Luleå har fyra matcher på sig att ta sig upp i topp av tabellen.