TT-Sport

Lindberg har njutit efter majorskrällen

TT-Sport Artikeln publicerades

Pernilla Lindberg tävlar igen den här veckan - och hon njuter av att göra det som nybliven majorvinnare. - Första dagarna kändes det väldigt overkligt, men nu känns det som att det har sjunkit in och det är riktigt läckert, säger Lindberg.(TT)

31-åringen från Bollnäs har haft drygt en vecka på sig att smälta den överraskande segern i ANA Inspiration. Årets första golfmajor krävde totalt åtta håls särspel - och spel även på måndagen - innan Lindberg hade avgjort dramat på Mission Hills i Kalifornien. Nu har hon tagit sig till Hawaii, där LPGA-touren rullar vidare på Ko Olina Golf Club.

– Det har verkligen gått i ett, framför allt de första dagarna var det mycket media och intervjuer som skulle göras. Men det var bara roliga saker. Jag har bara njutit av det och av alla meddelanden och telefonsamtal jag fått, säger Lindberg till TT.

– Det känns härligt och samtidigt så stort. Jag hade ju ett mål i år att vinna en tävling, men hade kanske inte trott att det skulle vara en major så snabbt. För första gången i min karriär känns det som att jag har tagit ett stort steg framåt och uppåt, i stället för små steg i rätt riktning hela tiden.

Högre status

Att svenskan har fått en högre status märks direkt. De två första rundorna har hon placerats i en treboll tillsammans med två andra tidigare majorvinnare, thailändskan Ariya Jutanugarn och nyzeeländskan Lydia Ko.

– Det är bara kul att spela med andra bra spelare, det brukar kunna ge ett bra "momentum" i bollen och förhoppningsvis kan vi alla spela bra tillsammans, säger Lindberg, som har klättrat från 95:e till 33:e plats på världsrankningen efter segern.

"Göra min grej"

TT: Vad har du för förväntningar på tävlingen?

– Det är bara att försöka gå ut och nollställa. Golfbollen vet inte om att det är en majorvinnare som slår till den. Jag ska verkligen försöka gå ut och inte ha förväntningar på mig själv, utan bara försöka göra min grej igen, säger Lindberg.

TT: Känns det lätt eller svårt att ladda om?

– Både och. Det kändes lite svårt först, men när jag väl gick ut och spelade 18 hål inspel så kändes allt likadant. När jag väl peggar upp kommer det inte vara några problem att ladda om.

Förutom Lindberg finns ytterligare fem svenskor i startfältet: Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Camilla Lennarth, Daniela Holmqvist och Martina Edberg.

Efter den här veckan ska Lindberg även tävla i Los Angeles och San Francisco, innan hon inleder maj med två spellediga veckor. Årets andra major, US Open, avgörs i månadsskiftet maj-juni.